fbpx

Reinigen Consilium en Glasilium vaasjes


De kleine vaasjes die gemaakt zijn van porselein (Consilium) kunnen prima in de vaatwasser. Uiteraard geldt dit niet voor het kurkje en het koperen pijpje. Deze mogen niet in de vaatwasser, maar kunnen eenvoudig worden gereinigd met wat water en afwasmiddel. Wel voorzichtig zijn met het kurkje! Laat het kurkje ook om het koperen pijpje zitten tijdens het
schoonmaken, dan blijft hij goed in vorm en breekt hij niet. Hoe je het koperen pijpje mooi glimmend houdt, lees je onderaan deze blog. v


De glazen vaasjes Glasilium) kunnen niet in de vaatwasser! Ze zijn wel heel eenvoudig te reinigen met onderstaande stappenplan. Klaar in een paar minuten!

Mocht de glazen vaas wat groene aanslag hebben en het koperen pijpje behoorlijk donker zijn verkleurd, dan kun je dit heel eenvoudig schoonmaken op de volgende manier.

Je kunt het vaasje reinigen met producten die je vaak toch al in huis hebt. Neem hiervoor een beetje citroensap en doe dit in het vaasje. Voeg hier een beetje eierschil aan toe.

Schud het vaasje kort heen en weer. Vergeet niet je vinger of duim op de opening te doen. Je ziet na een paar seconden schudden al dat de groene aanslag in het citroensap achterblijft en het glas weer helemaal helder
wordt. Giet het vieze water en de eierschil uit het vaasje. Vul het met schoon water en schud het nog even heel goed na en schoon is je vaasje!

Het koperen pijpje kan eventueel wat bruin worden of er kunnen wat vlekken ontstaan. Dit is een natuurlijk proces. Vind je dit niet mooi? Dan kun je hem reinigen met koperpoets. Heb je dat niet in huis dan volstaat ketchup ook. Ja je hoort het goed โ€ฆ. ketchup. Dep met een
doekje of tissue een klein beetje ketchup op het koperen pijpje, laat het even inwerken en spoel het pijpje vervolgens af met lauw water. Eventueel kun je nog een schuurmiddel (heel fijne korrel) of wat tandpasta (geen gel) gebruiken om vlekken weg te poetsen.

Translate ยป

Wij zijn er even tussenuit voor 'a little escape for slow living' De webshop is gewoon geopend, maar de levertijd is 1-3 werkdagen en het kan iets langer duren voordat je antwoord krijgt van ons! Enjoy the summer!