fbpx

Ode aan de zeep!

Door Rianneke

Verbeter de wereld, begin bij jezelf! Dat probeer ik echt.

Ik laat de kraan niet onnodig lopen, ik laat lampen niet branden als het niet nodig is en ik draai de verwarming niet omhoog als ik het koud heb, maar ik trek een dikke trui aan.

En dan ben ik ook nog eens een fanatiekeling als het gaat om afval scheiden. Het is bijna een sport geworden. Plastic bij plastic en in de groencontainer vind je ook alleen maar groen. Best milieubewust, dacht ik zo.

Maar sinds ik samen met Dorine Powders & Hazel ben gestart kom ik erachter dat het toch nog beter kan. Als ik in de badkamer rondkijk dan zie ik allemaal plastic verpakkingen. 2 voor de prijs van 1, mijn man vindt dit heerlijk en slaat dan altijd een hele voorraad in. Nergens voor nodig die plastic troep. En hoe meer je in huis hebt, hoe meer je verspilt. Eigenlijk houd je jezelf dus op meerdere vlakken voor de gek.

Ik ben me dat eigenlijk meer en meer gaan realiseren toen we in aanraking kwamen met de heerlijke zepen uit het assortiment van ‘Werfzeep’. Een ambachtelijke biologische zeepziederij in hartje Utrecht, sinds 2009. Ze maken alle zepen met de hand: zonder synthetische toevoegingen, plastics, palmolie en dierlijke vetten; maar mét voedende plantaardige oliën, liefde en aandacht. Die filosofie past zo goed bij mijn milieubewuste kijk en bij Powders & Hazel.

De zepen worden gemaakt met ingrediënten die komen uit het Wickenburghse bos, vlakbij Utrecht. Het bos staat vol heilzame bomen en planten waarvan ze jong blad, wortels, bloemen en allerlei kruiden in hun zepen verwerken. In het bos onderhouden ze ook een zeepkruidentuin. Ze werken samen met een vaste groep boeren en leveranciers die gecertificeerd biologische ingrediënten met een eerlijke herkomst, en van food grade leveren. Dit is belangrijk, want een olie kan zonder deze kwalificaties enorm bewerkt zijn, wat afbreuk doet aan de verzorgende eigenschappen.

Doordat ‘Werfzeep’ uitgaat van de kracht van heilzame ingrediënten, zijn de zepen verzorgend en zacht, voor jou en de natuur.  En dat is nu, tijdens de corona-crisis extra fijn. Want ik was mezelf, en zeker mijn handen, vaker dan ik ooit gedaan heb! Maar tot voor kort vond ik een stuk handzeep op het aanrecht of in de douche nooit echt prettig. Ik kreeg er altijd zo’n rare droge huid van. Maar dat is met ‘Werfzeep’ voorbij!

kruidenzeep

Geen rare strakke droge huid, maar heerlijk zacht en ze ruiken ook nog eens fantastisch! Het enorme voordeel van deze zeep, naast dat het dus heel milieuvriendelijk is, is ook nog eens dat je er heel lang mee kan doen!

Je zult begrijpen dat wij heel enthousiast zijn over de zeep en het verhaal van deze gepassioneerde groep zeepmakers!

Goed voor je portemonnee, je huid en het allerbelangrijkste: voor het milieu! Alleen maar voordelen dus.

Voor ons geen plastic zeep meer! Hoe zit dat bij jou?

https://powdersandhazel.nl/product-categorie/lifestyle/zeep/

werfzeep sfeer

Translate »

Wij zijn er even tussenuit voor 'a little escape for slow living' De webshop is gewoon geopend, maar de levertijd is 1-3 werkdagen en het kan iets langer duren voordat je antwoord krijgt van ons! Enjoy the summer!