fbpx

Liefde voor je huid!

DRY BRUSHING, oftewel het scrubben van de droge huid: De laatste jaren steeds meer in opkomst! Dit terwijl het wereldwijd al veel langer een gewilde methode is om je huid even een flinke oppepper te geven!

Het past helemaal bij ons “slow living” concept. Je hebt er geen dure scrubs of smeersels voor nodig en daarnaast is het goed voor het milieu en fijn voor je portemonnee. En je creëert er een héérlijk ‘me-time’ momentje mee.

Alle voordelen even op een rijtje:

 • Je ontdoet de huid van dode huidcellen en reinigt diep de poriën. Dit brengt celvernieuwing op gang, waardoor je huid heerlijk schoon, zacht en soepel wordt.
 • Regelmatig je huid masseren, verstevigd de huid. Er wordt gezegd dat het zelfs zou helpen tegen het verminderen van cellulitis.
 • Droogborstelen stimuleert de bloedsomloop waardoor afvalstoffen beter worden afgevoerd.
 • Het is een heerlijke oppepper om je dag goed te beginnen. Echt even een me-time momentje!
 • Het neemt slechts een paar minuten van je tijd in beslag. In het begin kost het misschien wel even wat extra tijd om het onder de knie te krijgen.
Iris hantverk powders & Hazel badborstel

Hoe ga je te werk:

 • Schaf een goede borstel aan. Het liefst een zachte, maar stevige borstel met natuurlijke haren zoals bijvoorbeeld onze Zachte badborstel met knop.
 • Zoals de naam al zegt gebruik je de borstel op een droge huid. Tip: ga tijdens het borstelen vast in de douche staan zodat je achteraf de dode huidcellen makkelijk wegspoelt.
 • Je borstelt op een droge huid vanaf je voeten en werkt dan naar boven. Je borstelt altijd in de richting van het hart, omdat dit helpt de afvoerende bloedstroom te versnellen. De ideale richting om je huid van extra voedingsstoffen en zuurstof te voorzien.
 • Borstel stevig, maar schrob niet te hard! Het is niet de bedoeling dat de huid kapot gaat. Wondjes etc kan je dan ook beter overslaan. Gebruik de borstel ook niet op je gezicht.
 • De eerste keren kan de huid licht geïrriteerd raken, maar naarmate je het vaker doet zal dit minder worden. Je mag ook zo vaak borstelen als dat je dit zelf prettig vindt, zolang je huid maar geen irritatie geeft. Is dit wel het geval na het borstelen dan heb je waarschijnlijk iets te hard geborsteld en moet je de volgende keer wat rustiger aan doen.
 • Maak je borstel ongeveer eens in de 2 weken even goed schoon met warm water en zeep en laat hem dan goed aan de lucht drogen.

Ben je klaar met borstelen? Dan ga je lekker afdouchen met een fijne zeep om vervolgens te kunnen genieten van een heerlijke zachte huid!

Ps. Heb je geen lekkere zeep? Neem dan eens een kijkje bij onze fijne ambachtelijke Werfzepen!

https://powdersandhazel.nl/product-categorie/lifestyle/zeep/

Translate »

Wij zijn er even tussenuit voor 'a little escape for slow living' De webshop is gewoon geopend, maar de levertijd is 1-3 werkdagen en het kan iets langer duren voordat je antwoord krijgt van ons! Enjoy the summer!